Кава по-східному з шоколадом

Posted by Heaven 02.01.2017 0 Comment(s)

Кава по-східному з шоколадом

 

 

Січневого ранку спробуйте приготувати ароматну каву по-східному з оксамитовим присмаком шоколаду. А скибочка лимона чудово додасть пікантну кислинку і збагатить ваш напій вітаміном С. Взимку це дуже до речі!


На одну порцію кави по-східному з шоколадом Вам знадобиться:

  • 2 чайні ложки свіжомеленої кави;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 80-100 мл води;
  • сіль на кінчику ножа;
  • 50 г морозива;
  • 1-2 кружечки лимона;
  • 50 грам чорного шоколаду, краще за гіркий


Рецепт приготування
Натерти шоколад на дрібній тертці.

Заварити в турці каву по-східному. Для цього в турку помістити мелену каву з цукром, залити водою і тричі довести до кипіння, піднімаючи над плитою для того, щоб опустилася кавова шапочка (але в жодному разі не кип'ятити!).

Потім в турку з кавою додати сіль, для повнішого розкриття смакових якостей кави, а також 1 чайну ложечку холодної води, яка дозволить швидше осісти густіше.

Перелити каву в чашку, додати морозиво і посипати тертим шоколадом зверху.


Подавати рекомендується з лимоном та гарним настроєм!


Кава по східній з шоколадом та лимоном готова!

 


З новим роком! Чудового настрою! Міцного здоров'я!

Leave a Comment